Završna konferencija projekta „Žene – snaga zajednice 2“

  • 29.03.2022
  • Naslovna
  • Slavonski Portal

Na Završnoj konferenciji projekta „Žene – snaga zajednice 2“ predstavljeni su rezultati projekta „Žene – snaga zajednice 2 „.


Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.114.360,00 kuna koji je u 100-postotnom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.


Cilj projekta je zapošljavanje 12 djelatnica iz ciljane skupine te njihovo osposobljavanje i 72 krajnja korisnika. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, posredničko tijelo druge razine je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod.


Na navedenom projektu bilo je zaposleno 12 djelatnica pripadnica ciljane skupine s područja općine Klakar koje su brinule o 85 krajnjih korisnika. Djelatnice u prošle osposobljavanje za cvjećara-aranžera u trajanju od 135 sati. Sve djelatnice su uspješno završile osposobljavanje čime su postale konkurentnije na tržištu rada.


Svi u općini Klakar i više smo nego zadovoljni provedbom projekta jer je projektom omogućeno zapošljavanje 12 žena koje su iz skupine teško zapošljivih osoba koje su se brinule o 85 krajnjih korisnika . Svi krajnji korisnici primili su, osima usluge djelatnica, pakete sa higijenskim i kućanskim potrepštinama . I zaposlene žene i krajnji korisnici vrlo su zadovoljni cijelim projektom, a posebno zaposlene žene jer su imale osigurano radno mjesto i usto završile dodatnu edukaciju za cvjećara-aranžera te su postale konkurentnije na tržištu rada – navodi načelnik općine Klakar Tomislav Pendić.


Jedna od zaposlenih žena bila je i Marijana Uremović iz Ruščice . Ona kaže kako joj je radno mjesto puno značilo. Pružala je usluge šestero krajnjih korisnika pomagala im je u kućanskim poslovima, družila se njima i pružala podršku kroz razgovor.


Krajnji rezultati projekta nadmašili su očekivane rezultate. Projekt se uspješno privodi kraju. Nadamo se da će u što skorije vrijeme krenuti i nova faza ovog projekta i svi ga željno očekujemo – dodala je financijska voditeljica Mirjana Leović