10 televizora za ugodniji boravak djece na liječenju

  • 29.09.2019
  • Nova Gradiška
  • Slavonski Portal

Pet  poduzetnika i manjih tvrtki s novogradiškog područja  26. rujna  Odjelu za pedijatriju  Opće bolnice Nova Gradiška doniralo je 10 televizora  vrijednih 18.000 kuna. Odjel je, kako je kazala  njegova voditeljica dr. Dubravka Klobučar, nakon 50 godina obnovljen ove godine  i do sada je, uz ovu,  već bilo nekoliko donacija.  

    Televizore su donirali  „Bartels Conjar” Staro Petrovo Selo, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tworek Nova Gradiška,   Komunalno poduzeće „Sloboština“   Okučana i tvrtke „Frigo” i „MKM”.

-Raduje današnji dan i činjenica da imamo ljude  koji razmišljaju  po potrebi da se olakša djeci boravak u bolnici i učine ga   ugodnijim.  Nadam se da će ova  donacija svima dobro doći, ponajprije našim malim pacijentima - kazala  je  i zahvalila se na donaciji  voditeljica Odjela za pedijatriju dr. Dubravka Klobučar.

U ime Opće  bolnice Nova Gradiška donatorima se zahvalio ravnatelj dr. Josip Kolodziej  kazavši kako je ovaj tjedan  za Bolnicu  dobro počeo jer  je prije dva dana INA darivala   50 računala, a darivati će još 50  u ukupnoj vrijednosti  većoj od  200.000 kuna.

-Ovo je  također  vrijedna donacija s kojom ćemo dodatno opremiti novouređene prostorije  da bi boravak djeci bio što ugodniji.  Zahvaljujem  našim  poduzetnicima i tvrtkama sa područja bivše općine Nova Gradiška što su pokazali osjetljivost prema našoj bolnici i potrebama djece koja se liječe. Otvoreni smo i za buduću suradnju – kazao  je dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

U ime donatora govorio je  Antun Turkalj iz tvrtke „Bartels Conjar” i izrazio zadovoljstvo što su mogli sudjelovati u  pomoći Odjelu za pedijatriju i time  djeci  olakšati boravak na liječenju. 

Autor: Franjo Samardžić