Najbolji županijski sportaši u 2019.

  • 18.02.2020
  • Slavonski Brod
  • Slavonski Portal

U prostorima slavonskobrodske HVIDR-e jučer je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i ekipa u županiji.  Okupljene sportašice i sportaše pozdravili su te im čestitali broji dužnosnici, a u ime Brodsko-posavske županije to je učinio zamjenik župana Stjepan Bošnjaković. U brodsko-posavskoj županiji i dalje dominiraju članovi Kajak kanu kluba Olimpik koji je ove godine u Antunu Novakoviću imao najboljeg sportaša. Na prvom mjestu kod ženskih ekipa su odbojkašice Nove Gradiške, dok je prema očekivanju kanuistica Marsonije Vanesa Tot ponovno najbolja u županiji. Zbog brojnih ostvarenih rezultata naših sportašica i sportaša pred Zajednicom sportskih udruga i saveza bio je težak zadatak izbora najboljih u 2019. godini.Tako je kanuistica Marsonije Vanesa Tot proglašena najboljom već treću godinu za redom, dok su iza nje kajakašica Olimpika Dunja Lipovac i košarkašica Broda na Savi Mihaela Lazić koja je u međuvremenu nastavila školovanje i igranje košarke u Americi. Pri izboru najboljeg sportaša Brodsko-posavske županije već petu godinu za redom najboljim sportašem proglašen je kajakaš Olimpika Antun Novaković koji se na taj način po rezultatima izjednačio s Markom Lipovcemt također peterostrukim dobitnikom priznanja najboljeg sportaša godine. Na drugom mjestu je se Igor Ilić iz Hapkido kluba Brod te  Leon Majstorić iz Boksačkog kluba Radnički.

Titula  najbolje ženske ekipe ponovno je pripala odbojkašicama Nove Gradiške iza kojih su košarkašice Broda na Savi i vaterpolistice Marsonije.

Kod muških ekipa naslov od prošle godine obranio je Kajak – kanu klub Olimpik kojem je to već 4.-ti u nizu u županiji. Oni su u prošloj 2019. godini po četvrti puta   uzastopno postali ekipni prvaci Hrvatske u sve 3 kategorije. Iza njih na 2. mjestu su boksači Radničkog i šahisti Đure Đakovića.

Trofej za Podvig godine također ide predstavniku Kajak – kanu kluba Olimpik i to Marku Lipovcu koji se nakon 6. godina ponovno vratio u reprezentaciju Hrvatske za što je trebalo puno truda i odricanja. Nagradu Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta kao nagradu za Životno djelo dobili su: Krunoslav Hofer iz Nove Gradiške i Mato Opačak iz Ruščice. Nagrađeni su i rezultati mlađih dobnih uzrasta, a to su: boksač Gabrijel Veočić, vaterpolistica Ria Glas, košarkašica Edita Poljac, šahista Lukas Jurakić, kajakašice Leona Pavlešin i Dora Opačak, rukometaš Marko Bajan, kajakaš Domagoj Babić te kanuista Darko Erceg. Priznanje je otišlo za 89. županijskih darovitih sportaša iz 15 klubova, a kod školskih - sportskih klubova najuspješniji su bili: Plavi Sokol iz OŠ "Hugo Badalić" iz Slavonskog Broda te novogradiška Srednja Elektrotehnička i ekonomska škola. Kod sportaša invalida priznanje je dobio Borna Sečić, član Boćarskog kluba Dan iz Slavonskog Broda.

Autor : BPŽ.hr