Ogranci HDS-a Okučani, N. Gradiška, Staro Petrovo selo, Sl. Brod i Garčin uz Cvjetnicu

  • 29.03.2021
  • Politika
  • Slavonski Portal

Članovi ogranaka Hrvatske demokršćanske stranke u Okučanima, Novoj Gradiški , Slavonskom Brodu ,Starom Petrovom Selu i Garčinu u subotu, uoči Cvjetnice, dijelili su građanima maslinove grančice, simbol  Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem, ali i njegove muke i smrti na križu. Mještani  Okučana rekli su kako su ugodno iznenađeni gestom članova HDS-a.

Predsjednik podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije, Vlado Hruban, predsjednica ogranka Slavonski Brod Ivana Čabaj te predsjednik novogradiškog  ogranka,  Mario Magdić, sa članovima ogranka, Novogradiščanima su  željeli uljepšati blagdan Cvjetnice ili Nedjelje Muke Gospodnje pa su im podijelili maslinove grančice.  

 

Uoči Cvjetnice, nositeljica liste za gradsko vijeće Slavonskog Broda, Antonija Iličić te Slaven Seronček, za općinsko vijeće Sibinja, podpredsjednica HDS-a, Podružnice BPŽ, Sandra Kostadinović i članovi ogranka HDS-a  Slavonski  Brod   dijelili su maslinove grančice Brođanima, ali su željeli obradovati i najmlađe pa su im podijelili  igračke, prigodne uz nadolazeći blagdan Uskrsa. Iako je u Slavoniji uobičajeno vezanje grančica od drijenka, u spomen na Kristovu muku i početak Velikog tjedna, vjernici na blagoslov rado nose i maslinove grančice.

Višnja Mikić