Predstavljanje Slavonije u Beču - Glavni adut Slavonije su Slavonci

  • 14.09.2019
  • Slavonski Brod
  • Slavonski Portal

12. rujna u Beču, kroz posebnu prezentaciju, održalo se predstavljanje klastera Slavonija, koji čine pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija). Nositelj i organizator ove posebne prezentacije u Beču bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Prezentaciji su prisustvovali brojni predstavnici medija iz Austrije i Hrvatske. Na zanimljivom predavanju govornici su, inače stručnjaci u svom području, predstavili Slavoniju u pravom svjetlu.

Sve prisutne je pozdravio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču gospodin Branimir Tončinić, koji je bio i moderator ovog predstavljanja.

Također, novinare i goste je pozdravio i izaslanik veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, uz riječi kako je iznimno zadovoljan i ponosan na Slavoniju koja sve više raste i dokazuje svoj turistički potencijal.

U ime nositelja i organizatora posebne prezentacije Slavonije u Beču, prezentaciji je prisustvovala gospođa Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije. Ispred Brodsko-posavske županije prezentaciji su prisustvovale gospođa Gordana Fabčić, v.d. pročelnice za gospodarstvo i gospođa Anica Perko, savjetnica u UO za gospodarstvo.

Predstavljanje je otvorila profesorica Sandra Klaić, turistički vodič, kazavši kako Slavonija mnogo toga nudi posjetiteljima no posebno ističe kako su najvažniji ljudi i slavonska gostoljubivost kojom se ponosimo.

Arheologinja Valentina Volf predstavila je zaštićena područja s posebnim naglaskom na Park Prirode Papuk koji svojim iznimnim prirodnim i geološkim bogatstvom pruža pravi odmor za dušu i tijelo, za sve posjetitelje parka.

Slavonska food blogerica, Ena Kokanović, predstavila je gastronomsku ponudu Slavonije te je kao najvažniju odliku kuhinje istaknula organsku proizvodnju, domaće proizvode i recepte koji se prenose s generacije na generaciju.

O vrhunskim vinima slavonskog podneblja govorio je Damir Zrno, agronom i sommelier koji je rekao: "Ovakve prezentacije su kamen u jednoj velikoj piramidi. Moramo raditi i složiti još nekoliko tisuća kamenja kako bismo predstavili našu Slavoniju. Ovo je odličan početak i bez ovakvih događaja ne možemo dalje i bolje."

Iznimnu hranu za sve prisutne je pripremao Tomislav Banić, vrhunski kuhar i stručni učitelj kuharstva zaposlen u Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, koji je posebno istaknuo kako je posebnost slavonske kuhinje u raznolikosti i vrhunskim namirnicama.

Prezentaciju je posjetila i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Bušić Srpak te je istaknula važnost ovakvih prezentacija rekavši kako se svakim danom sve više radi na brendiranju Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

Za kraj prezentacije, sve prisutni su mogli uživati u vrhunskim jelima kuhara Tomislava Banića i popiti vrhunsku slavonsku kapljicu po preporuci sommeliera Damira Zrne.

Na prezentaciji su bili prisutni sljedeći mediji:

1.Herr Mag. Helmut Widmann -Gute Reise

2.Fr.Brigitte Charwat -Magazin Traveller

3.Fr.Andrea Klein -ORF Nachlese

4.Fr.Petra Plachy -ORF Nachlese

5.Herr Adolf Wurzer -Diplomatische Presse Dienst

6.Fr. Florentina Welley-Kurier

7.Fr. Eva Maria Bohuslav -Falstaff

8.Fr. Dagmar Postel -Ask-Enrico

9. Fr. Alice Pitzinger-Ryba -Family Extra

10.Fr.Ruth Hausknecht -Genuss Zeit

11.Fr.Waltraud Edelmayer -Wiener Magazin

12.Fr.Edith Spitzer -Magazin 55 -Plus

13.Fr.Astrid Steinbrecher-Raitmayr- Frauenbüro

/Medienprojekte

14.Herr Werner Treml-Echo Media

15.Fr. Zeismann -Echo Media

16.Herr Nino Rainaldi-Lifestyleundreisen

17.Fr.Silvia Hofer - Kunst und Wellnes

18.Fr.Sissi Munz -Travelcontinent -Reiseblog

19. Hrvatsko Veleposlanstvo -1 Osoba zamjenik veleposlanice

20.Fr.Barbara Hutter -Salzburger Nachrichten

Autor: Ružica Vidaković