POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU SREDSTAVA UDRUGAMA IZ PODRUČJA VATROGASTVA

  • 27.03.2021
  • Iz drugih medija
  • Slavonski Portal

U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, danas su  potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga koje su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz područja vatrogastva za 2021. godinu. Financijska sredstva odobrena su temeljem Javnoga natječaja za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga koje su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz područja vatrogastva, objavljenog 10. veljače 2021. godine, a dodijeljeni su sljedećim korisnicima: DVD Donji Andrijevci, DVD Podcrkavlje, DVD Bili Brig, DVD Slavonski Šamac, DVD Oriovac, DVD Sikirevci, DVD Ljupina, DVD Nova Kapela, DVD Magić Mala i DVD Godinjak.

Financijska sredstva planirana su u Proračunu Brodsko-posavske županije za 2021. godinu, na razdjelu Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

Korisnicima, koji su izabrani putem Javnoga natječaja i  s kojima je Brodsko-posavska županija sklopila Ugovor o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 392.578,75 kuna.

Potpisivanju ugovora uz dobrovoljna vatrogasna društva nazočili su i župan Danijel Marušić, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković i  privremeni pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović.

Vatrogastvo je danas jedna od službi u koju se naši građani mogu pouzdati. Sve pohvale idu našim vatrogascima koji ne samo da pomažu ljudima naše županije, nego su i aktivni i pomažu drugima kada im je pomoć potrebna. Sukladno tomu Brodsko-posavska županija nastoji napraviti sve što je u njezinoj moći da vatrogastvo županije bude operativno, da radi i da ima sve materijalne uvjete koji su potrebni za rad. Župan Marušić iskazao je zadovoljstvo provođenjem ovakvih aktivnosti kojima se nastoje olakšati i stvoriti što bolji i kvalitetniji uvjeti za obavljanje poslova sigurnosnih službi, te je ovo svečano javno potpisivanje Ugovora završio vatrogasnim geslom „Vatru gasi, brata spasi!“

Izvor : bpz.hr