Donacija mesa tijekom cijele godine – blagdanska čestitka Mesoprerade mladima bez odgovarajuće obiteljske skrbi

  • 23.12.2021
  • Gospodarstvo
  • Slavonski Portal

Mesoprerada će udruzi Breza redovito dostavljati svježe domaće meso 

 

Mesoprerada, tvrtka s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje i prodaje mesa, osigurala je godišnju donaciju svojih proizvoda za deset mladih štićenica (od 12 do 21 godine) koje trenutno žive u Socijalno-terapijskoj zajednici za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Socijalno-terapijska zajednica nalazi se u selu Čepinski Martinci  nedaleko od Osijeka, a u njoj štićenice žive, pohađaju škole i uče osnovne obiteljske vještine - poput vođenja kućanstva, obrade vrta, izrade svijeća i ukrasnih predmeta od drveta. Pod stalnim nadzorom i vodstvom stručnoga tima humanitarne Udruge za rad s mladima „Breza“ iz Osijeka, ovi se mladi ljudi u Zajednici pripremaju i osposobljavaju za samostalni život. 

„Mesoprerada smatra da je u ovo predblagdansko doba iznimno važno dati svoj doprinos društvu, tako smo ove godine odlučili olakšati i poboljšati svakodnevni život socijalno osjetljivima iz okruženja. Izabrali smo udrugu koja mlade ljude bez odgovarajuće skrbi nastoji integrirati u svakodnevni život. Odlučili smo im biti podrška u ostvarenju njihovih ciljeva, jer to je veliki korak za budućnost našeg društva.“, istaknula je Ana Matijević, voditeljica prodaje Mesoprerade d.o.o. 

Sredstva potrebna za funkcioniranje zajednice većinski se nabavljaju putem donacija i sponzorstava, ali i iz vlastite proizvodnje (voće, povrće, svijeće, ukrasni predmeti, adventski vijenci, anđeli od drveta). Godišnjom donacijom svježeg mesa koje će Mesoprerada redovito dostavljati, štićenicama Zajednice osiguran je početak kvalitetnog obroka koje će uz povrće iz vlastitog vrta lako prerasti u ukusna i zdrava jela. 

„Vjerujemo da je jedna od naših uloga biti podrška onim članova zajednice kojima je to najpotrebnije. Veoma smo sretni što možemo pridonijeti lakšem funkcioniranju socijalno-terapijske zajednice i veseli nas suradnja s udrugom Breza koja pokreće lijepe priče u našoj Slavoniji“, izjavio je Slavko Mađarić, predsjednik uprave slatinske Mesoprerade d.o.o. 

Mesoprerada proizvodi svinjsko i juneće meso po najvišim standardima, domaćeg podrijetla i kontrolirane sljedivosti, a proizvode pripremaju po tradicionalnim recepturama koji s ponosom nose „potpis Slavonije“. 

 

***

Mesoprerada d.o.o. tvrtka je s bogatim iskustvom u proizvodnji i preradi mesa, s tradicijom koja seže u početak 20. stoljeća. Danas je Mesoprerada suvremena tvrtka s 50 zaposlenih, čija se proizvodnja temelji na svježem svinjskom i junećem mesu te asortimanu visokokvalitetnih suhomesnatih i polutrajnih proizvoda. Kapacitet klaonice je 50.000 svinja i 3.000 junadi, te proizvodnja 500 tona prerađevina na godišnjoj razini.