Pobjedom domaćeg dečka Marina Ranteša u Varaždinu završeno ovogodišnje izdanje Challenge Toura

  • 22.08.2021
  • Sport
  • Slavonski Portal

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju gdje je BMX Freestyle imao premijeru kao olimpijska disciplina te nakon što je prošlog tjedna u Osijeku održano 22. izdanje Pannonian Challengea, iako se dojmovi još nisu ni slegnuli, adrenalinski sportovi su se već preselili u Varaždin. Upravo je u baroknom gradu jučer održano posljednje ovogodišnje izdanje Challenge Toura. Ekstremni sportaši okupili su se u varaždinskom skate parku treću godinu zaredom i još jednom pokazali da je ljubav između domaćina i ekstremnog sporta iz sezone u sezonu sve jača.

Challenge Tour održan je u sklopu Špancirfesta, najpoznatijeg uličnog festivala, a dobra sportska

atmosfera uz odličnu glazbenu podlogu u Parku mladih vladala je cijelog dana. Prva natjecateljska disciplina bila je Inline gdje su roleri dobrano zagrijali beton varaždinskog skate parka, ali i dlanove publike. Najbolji u toj disciplini bio je Varaždinac Matija Kunštek koji je ostvario i best trick, do njega se smjestio Sanjin Hadžiomerspahić, a treći je bio Stjepan Macanga.

 

Poslije rolera na daske na četiri kotača stali su skateri čije su akrobacije izazvale ogroman interes publike i njihovu burnu podršku. Najbolji dan prema ocjeni sudaca imao je Bruno Vranić  koji je tako osvojio prvo mjesto čime je osvojio svih pet ovogodišnjih Challenge Tour-ova, dok je drugi bio Antonio Bagarić, a treći bio Domagoj Gudac. Best trick u ovoj disciplini ostvario je Antonio Bagarić.

 

Ipak, s posebnim nestrpljenjem se čekala posljednja natjecateljska disciplina BMX Freestyle jer je tu favorit za pobjedu bio domaći dečko, Varaždinac Marin Ranteš koji je na netom završenom

Pannonian Challengeu upisao pobjedu što je varaždinskoj publici dalo samo nadu više da će i u svom rodnom gradu ostvariti dobar rezultat. I bili su u pravu jer se na kraju dana Ranteš popeo na postolje kao prvoplasirani, a do njega su bili Mađari - Mark Vukman kao drugoplasirani i Kristof Krauss. Mark Vukman je u ovoj discipline ostvario najbolji trick.

 

U Varaždinu je održano i Prvenstvo Hrvatske u BMX-u gdje je također slavio Marin Ranteš. Drugo mjesto je osvojio Vito Ratajec, dok je treći završio Karlo Špičko.

 

Dodjelom nagrada u BMX Freestyle disciplini u Varaždinu ujedno je završena i ovogodišnja putujuća turneja Pannonian Challengea koja je u svibnju startala u Puli, a potom se nastavila u Rijeci, Slavonskom Brodu i Zagrebu. Sve postaje Challenge Toura, kao i 22. izdanje Pannonian Challengea, potvrdile su da je pozitivna atmosfera koja vlada tim natjecanjima iznimno motivirajuća, kako za publiku, tako i za same natjecatelje, pa se i svake godine priključuje sve više vozača iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja - što daje naslutiti da nas i u 2022. očekuju vrhunska natjecanja ekstremnih sportova u Lijepoj našoj.