Održana završna konferencija projekta "Žene - snaga zajednice"

  • 03.09.2020
  • Naslovna
  • Slavonski Portal

Danas je u Općini Klakar održana završna konferencija projekta „Žene – snaga zajednice“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu od 1.963.665,90 kuna.

Prije dvije godine krenulo se u Općini Klakar s provedbom projekt pod nazivom „Žene, snaga zajednice“. Cilj je bio osnažiti žene za tržište rada, ali i pružiti korisnicima socijalnu podršku i pomoć.

"Projekt je bio više nego opravdan s obzirom na socijalnu sliku Općine Klakar jer je svakim danom sve više starijih kojima je potrebna pomoć lokalne zajednice", Korisnici su bili prezadovoljni, a same žene koje su zaposlene, pokazale su volju i želju i na tome im hvala. Riječ je uglavnom o korisnicima koji su samci i kontakt kojeg su imali sa ženama koje su im bile na usluzi višestruko se pokazao korisnim. I upravo je tu ta socijalna komponenta došla do izražaja.- istaknuo je Josip Stanić, načelnik Općine Klakar, te dodao da je Općina na program `Zaželi` prijavila nastavak projekta i očekuje pozitivne rezultate. 

 "Projektom je bio predviđeno zaposliti 10 žena za poslove na pomoći u kući 40 korisnika starije dobi i onih koji su u nepovoljnom položaju na području Općine Klakar. No, tijekom provedbe broj je narastao na 12 zaposlenih žena, a interes korisnika se gotovo udvostručio, pa je usluge zaposlenih žena koristilo ukupno 77 korisnika. Zadovoljni smo realizacijom projekta  tim više što je 10 zaposlenica prošlo i posebnu edukaciju: njih 8 za računalnog operatera, a dvije su položile vozački ispit", kaže voditeljica projekta  Gabriela Jandrlić, dodajući da je projekt proveden u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2020.

Korisnici su također izrazili zadovoljstvo kao i želju za nastavkom sudjelovanja u novom projektu: Puno mi je pomogla kućna posjeta žena koje su me redovito obilazile. Sada je to stalo i svima nama koji smo sami značilo bi puno da se projekt nastavi, pomoć nam je potrebna, Ankica mi je dolazila tri puna tjedno. Meni koji imam problema s nogama to je sve puno značilo.- kazao je danas na završnoj konferenciji Franjo Tolić iz Ruščice.