Projekt "Žene - snaga zajednice" kojeg provodi Općina Klakar privodi se kraju

  • 31.07.2020
  • Općine BPŽ
  • Slavonski Portal

Cilj projekta bio je osnažiti žene za tržište rada i pružiti korisnicima socijalnu podršku i pomoć.

Kroz projekt su se korisnici i djelatnice zbližili, te su postali kao obitelj - Kada je krenuo ovaj projekt bilo je tu puno odbijanja, od strane žena ali i korisnika. Danas su svi jako bliski, i žene i korisnici. Socijalizirali su se, druže se, tako da mislim da je ovaj projekt zaista uspješan. - kazala je voditeljica projekta, Gabriela Jandrlić.

Da joj je potrebna pomoć, potvrdila je jedna od korisnica, gđa Anica Pudić. Živi sama i svaka pomoć joj je dobrodošla. Anici je u pomoć dolazila gospođa Ivanka, s kojom je postala i prijateljica - Sve mi je pomagala. Čistila mi je prozore, usisavala, drva donosila. Navrati mi na kavu, uvijek pita kako sam. Ovo tko nam je pomogao, svaka mu čast.- rekla je Anica Pudić.

Djelatnica Ivanka je, uz Anicu, imala još 5 korisnika kojima je pomagala u obavljanju kućanskih poslova - Sve su to stariji korisnici i njima je potrebna pomoć svaki dan. Oprala bi im suđe, odjeću, zimi sam im donosila drva. Između dva projekta nastavit ću obilaziti korisnike, zbližili smo se a njima je potrebna pomoć.- kazala je Ivanka Atvanović, zaposlena na projektu.

I gospodinu Miji pomoć je potrebna. On se, kao i svi, nada nastavku projekta - Dobro smo se slagali. Sad sam se i navikao na pomoć, sve sam stariji. Počistim i ja za sobom, ali prezadovoljan sam kako to napravi Natalija. Već sam dugo samac i bitno mi je da imam s kim popričati. - rekao je Mijo Gačić, korisnik projekta.

Djelatnica Natalija skrbi o 5 korisnika, a uz kućanske poslove koje za njih obavlja, za njih je tu i kao prijateljica - Nakon što obavim sve što im je potrebno, uglavnom se družimo. To im puno fali i mislim da je to i najbitnije u ovom projektu, da imaju nekoga s kim će porazgovarati. Zapravo smo postali jedna velika obitelj. - kazala je Natalija Stanić, zaposlena na projektu.

 

Korisnici su izuzetno zadovoljni, i iščekuju nastavak projekta. Općina Klakar prijavila se i na drugu fazu projekta Zaželi, u kojoj je planirano povećati broj zaposlenih žena i broj korisnika. 

 

Sadržaj emitiranog sadržaja isključiva je odgovornost Općine Klakar

Ukupna vrijednost projekta iznosu 1.963.665,90 kuna, EU potpora: 100%